На столичних кладовищах розпочинається підготовка до проведення поминальних днів

У Києві на кладовищах розпочинається підготовка до проведення поминальних днів із 9 до 12 травня 2021 року.

Як передає Укрінформ, відповідний план заходів із підготовки затверджено розпорядженням Київської міської державної адміністрації №688, передає Офіційний портал Києва.

Згідно із розпорядженням, поминальні дні відбуватимуться на кладовищах за таким графіком: 9 травня – на Пирогівському, Корчуватському, Мишоловському, Чапаєвському, Північному, Лісовому, Пуща-Водицькому, Меморіалі на могилі Невідомого солдата в Парку Вічної Слави, Південному, Святошинському, Братському, Михайлівському, Солом’янському, Совському, Шулявському, Військовому, Старообрядному, на кладовищі Державного історико-меморіального Лук’янівського заповідника.

Читайте також: У ПЦУ пояснили, чому католицький Великдень цього року на місяць раніше

Вже 10 травня – на Дарницькому, Позняківському, Бортничанському, Вигурівському, Троєщинському, Звіринецькому, Куренівському, Жулянському, Біличанському; 11 травня – на Байковому, СКП «Київський крематорій», Биківнянському;12 травня – на Міському.

Департаменту житлово-комунальної інфраструктури доручено подбати про облаштування та приведення до належного санітарного стану комунальних кладовищ.

Нагадаємо: минулого року через карантинні заходи, пов'язані із пандемією коронавірусу, всі міські та районні кладовища Києва під час поминальних днів були зачинені для відвідування.