Київ виділив 20 мільйонів постраждалим від вибуху на Позняках

Киїська міська рада виділила кошти для виплати одноразової адресної матеріальної допомоги постраждалим унаслідок руйнування будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 у Дарницькому районі міста Києва.

Про це повідомляє пресслужба Київради.

"Гроші передбачені для проведення ремонтних робіт та придбання меблів і необхідної побутової техніки. Загалом це 20 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, для проведення ремонтних робіт передбачаються кошти у розрахунку 2 925 грн за метр квадратний. Щоб придбати мінімально необхідні меблі для двокімнатної квартири, міська рада заклала суму в 124 тисячі гривень, для трикімнатної квартири - трохи більше 140 тисяч гривень.

Читайте також: Допомогу з документами отримали вже 115 мешканців будинку на Позняках – Кличко

Комплектація квартир передбачає наступний перелік побутової техніки та меблів: холодильник, телевізор, водонагрівач, пральна машина, кухонний комплект меблів, дитячий комплект меблів, стіл і 4 стільці, диван розсувний, шафа, ліжко двоспальне та матрац, тумба приліжкова, тумба під телевізор, умивальник з тумбою, шафа для взуття, вішалка підлогова.

«Зазначу також, що матеріальну допомогу від міста – від 50 до 100 тисяч гривень – отримали вже 30 постраждалих. І найближчими днями виплати отримають усі. Крім того, фонд «Майбутній Київ» надав по 2,5 тисячі гривень постраждалим мешканцям на відновлення документів. Ми не залишимо киян, які опинилися в біді», – наголосив мер Києва Віталій Кличко.

Як повідомлялося, 21 червня о 10:00 у Дарницькому районі Києва по вул. Соломії Крушельницької, 1/5 в одній із квартир пролунав вибух, унаслідок чого стався обвал міжповерхових перекриттів. Загинуло п'ятеро людей, ще п’ять травмовані.