Справжня осінь прийшла до Києва лише 18 вересня

За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, середньомісячна температура повітря вересня у Києві становила +15,9°С, що перевищило кліматичну норму на 2,0°С.

Про це йдеться у повідомленні на сайті обсерваторії.

"Незважаючи на те, що вересень - осінній місяць, метеорологічна осінь розпочалася у Києві лише 18 числа зі зниженням середньодобової температури повітря нижче +15,0°С. За даними спостережень метеостанції обсерваторії, середньомісячна температура повітря вересня у Києві становила +15,9°С, що перевищило кліматичну норму на 2,0°С", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вересень був дуже контрастним: середньодекадні температури першої та другої декад виявилися вищими за кліматичну норму на 4,1°С та 2,1°С відповідно, а третя декада була по-справжньому осінньою – її температура на 0,3°С нижча за норму.

Читайте також: Жовтень принесе в Україну +25° і дощі

Найспекотнішим днем було 3 вересня, коли максимальна температура досягла +31,3°С, а найхолоднішим – 24 вересня, коли мінімальна температура опустилася під ранок до +2,0°С.

На проспекті Науки випало 22 мм опадів, що становить лише 47 % кліматичної норми, тобто уже четвертий місяць поспіль виявився скупим на опади, додали в обсерваторії.