Депутатка Київради прогнозує, що "у найгіршому випадку" вибори пройдуть навесні

Київська міська рада 8 скликання зобов'язана працювати доти, доки не буде обрано новий її склад.

Про це заявила у розмові з журналістами голова фракції "Самопоміч" у Київраді Наталя Манойленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Київська міська рада цієї каденції припинить своє існування, коли буде обрана нова Київська міська рада. Відповідно, поки будуть призначені вибори, поки до цих виборів пройде певна підготовка, - а це певний законодавчий процес, у найкращому випадку це може бути в грудні, у найгіршому випадку - навесні. І уявіть, якщо діюча Київрада і більшість депутатів взагалі відмовляються приходити на сесії і працювати, то Київ залишається на багато місяців без органу місцевого самоврядування, який єдиний може прийняти ряд необхідних для міста рішень”, - заявила вона.

Манойленко також висловила обурення тим, що на сьогоднішнє засідання Київради прийшло менше чверті депутатів. За її словами, це грубе порушення депутатської етики.

Читайте також: Кличко просить ВР розпустити Київраду

"Ходити на сесію - це не право депутата, це його обов'язок, і депутат повинен працювати до закінчення каденції Київської міської ради. Ми могли б зібратися, закликати про розпуск і продовжувати працювати і приймати важливі для киян рішення напередодні початку опалювального сезону”, - сказала Манойленко.

Голова фракції "Самопоміч" підкреслила: якщо міськрада не буде збиратися на засідання, то під питанням опиниться вирішення нагальних питань, таких як соцвиплати, зарплати, підготовка до опалювального сезону та затвердження бюджету столиці на наступний рік.

Як повідомляв Укрінформ, засідання Київради 12 вересня не відбулося через відсутність кворуму.

Під час консультацій усі голови фракцій Київради домовилися продовжити роботу 19 вересня.

Проте станом на 10.40 четверга у залі Київради зареєструвалося 38 депутатів, в той час як для кворуму потрібен 61 депутат (загальна чисельність депутатів Київради 120).

Тоді міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до Верховної Ради щодо розпуску Київради 8 скликання і призначення дострокових виборів у столиці.