У Київському метро нагадали про "дедлайн" для жетонів

У Київському метрополітені нагадують, що раніше куплені жетони можна використати до кінця жовтня 2019 року.

Про це повідомляє пресслужба Київського метрополітену у Facebook.

"Продовжуємо наближатися до безжетонів. Нагадуємо, що раніше куплені жетони ви можете використати до 30 жовтня 2019 року. Поїздки, записані на зелені картки, використовуються у звичайному режимі. Наразі поступово припиняється тільки продаж картки, а не її використання", - зазначили у метрополітені.

У підземці розповіли про варіанти оплати в метро:

1) картка метро — працює на усіх станціях — заставна вартість 15 грн (повертається при здачі картки після використання поїздок у касу. картка має бути в належному стані) - вартість поїздок від 8 до 6,5 грн, в залежності від кількості. - можна проводити групу осіб (наприклад, якщо ви везете дітей на екскурсію) - дійсна рік після останньої поїздки

2) безконтактна банківська картка — працює на жовтих турнікетах — вартість поїздки 8 грн — працює з додатками ApplePay та GooglePay - інколи у банківської системи бувають збої, тоді вам доведеться або почекати до відновлення роботи або скористатися альтернативним способом оплати.

3) е-квиток (КП "ГІОЦ") - продається в автоматах на станціях — працює як у метро, так і в наземному транспорті (турнікети позначені) - у касах метро реалізовується на станціях - "Хрещатик" (центральний вихід), "Театральна", "Майдан Незалежності", "Академмістечко" (вихід до магазину NOVUS), "Лісова" (вихід до ТЦ "Даринок"), "Арсенальна", "Теремки" (вихід до ТЦ "Магелан"), "Сирець", "Почайна" (вихід до вул. С.Бандери), "Площа Льва Толстого". - вартість 50 грн (не повертається) - вартість поїздок від 8 до 6,5 грн, в залежності від кількості. - поповнення онлайн - https://transport.kyivcity.gov.ua/ - оператором системи є КП "ГІОЦ", при некоректному спрацюванні потрібно звернутися за телефоном 044 366 55 55

Працівники метрополітену не мають доступу до системи, е-квиток не обслуговується в сервісних центрах метро.

Читайте також: Місто для людей, а не машин: Києву обіцяють нову транспортну політику

Жетон виводиться з обігу в столичному метро та у підземці не радять використовувати його як засіб оплати.

"Якщо у вас зламалася картка метро і ви хочете її замінити та перенести поїздки — потрібно звернутися до сервісних центрів метро. Вони працюють на станціях Політехнічний інститут, Майдан Незалежності, Почайна, Хрещатик, Дорогожичі та Дарниця. З 8 до 19, без вихідних. Техперерва 12.00 -12.30", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, електронний квиток запрацює на всіх видах муніципального транспорту столиці з 1 листопада цього року.

У Київському метрополітені жетонами можна буде користуватися до 31 жовтня. Далі — тільки електронні засоби оплати (Закон України про електронний квиток та розпорядження КМДА щодо впровадження автоматичної системи оплати проїзду).