У Києві збудують нові артезіанські свердловини - КМДА

Спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство "Київводфонд" здійснює системний якості питної води в бюветних комплексах Києва.

Підприємство щорічно розвиває мережу бюветних комплексів шляхом відновлення наявних та будівництва нових, заявила директор підприємства Світлана Козловська, повідомляє офіційний портал Києва.

«Сьогодні – Всесвітній день води, коли піднімаються питання якості та чистоти води. Мешканцям Києва особливо пощастило мати унікальну мережу бюветних комплексів міста з чистою та якісною, «живою» доступною питною водою, яка надходить із самих надр та не має шкідливих речовин. Кияни мають можливість вибору: пити воду з міської мережі, купувати недешеву питну воду в магазинах чи скористатися чистою живою водою з артезіанських свердловин. Лише уявіть, за минулий 2018 рік кияни спожили близько 90 млн літрів води з мережі бюветних комплексів столиці», – повідомила Козловська.

У порівнянні з 2015 роком, на початок якого функціонувало лише 127 бюветів, кількість функціонуючих бюветних комплексів у Києві зросла на 33%, завдяки вчасно проведеним капітальним і поточним ремонтам та будівництву нових свердловин, наразі жителі столиці можуть скористатися 169 бюветами в усіх районах міста Києва.

Читайте також: У столиці встановили понад 6000 антипаркувальних стовпчиків - КМДА

«Наше підприємство планує до 2025 року збудувати нові артезіанські свердловини і повернути до робочого стану всі 198 бюветів. У період 2019-2025 років заплановано відновлення 28 непрацюючих бюветних комплексів, шляхом будівництва нових артезіанських свердловин малої продуктивності, та збільшення мережі бюветних комплексів м. Києва, завдяки будівництву 7 нових бюветних комплексів», – повідомила Світлана Козловська.

СВКП «Київводфонд» здійснює періодичний повний, скорочений та виробничий контроль якості питної води з бюветів комунальної форми власності з періодичністю визначеною санітарними нормами ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Крім того, СВКП «Київводфонд» як балансоутримувач бюветних комплексів на території міста Києва забезпечує інформування населення про якість питної води з бюветних комплексів шляхом розміщення результатів лабораторних досліджень на інформаційних таблицях кожного конкретного бювету, також із результатами останніх перевірок можна ознайомитись на сайті підприємства.