У Києві вшанували пам'ять жертв Голокосту

Фото

У Колонній залі КМДА відбулася меморіальна церемонія "Шість мільйонів сердець", присвячена Міжнародному дню пам'яті жертв Голокосту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні меморіальна акція присвячена Міжнародному дню Голокосту і має назву "Шість мільйонів сердець". Це особлива акція, яку ми проводимо, щоб згадувати тих, хто помер, щоб шанувати тих, хто вижив, і щоб розповісти про цю трагедію наступним поколінням, щоб це ніколи не мало можливості на повторення", - зазначила президент Єврейського форуму України Роксана Гамарник.

Вона зазначила, що меморіальна акція проходить шостий рік поспіль.

У ній узяли участь глави дипломатичних місій в Україні, представники міністерств і Верховної Ради, столичної влади, громадські діячі.

Меморіальна церемонія "Шість мільйонів сердець" / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

Читайте також: Українці, яка прихистила єврейських дівчат під час Голокосту, відкрили пам'ятну дошку

"Надзвичайно важливо публічно вшановувати пам'ять Голокосту, для того щоб навчати майбутнє покоління. Це особливо важливо в Україні, в тій державі, на території якої під час Другої світової війни було вбито більше мільйона невинних", - сказав посол Держави Ізраїль в Україні Джоель Ліон та закликав весь світ боротися з антисемітизмом.

Учасники церемонії запалили шість свічок на згадку про шість мільйонів жертв Голокосту.

З 27 по 30 січня 2018 року в усіх регіонах України проходять меморіальні та культурно-просвітницькі заходи, присвячені Міжнародному дню пам'яті жертв Голокосту.

Захід організований Єврейським форумом України за підтримки КМДА та Асамблеї національностей України.