У Києві вшанували пам’ять перших загиблих на Євромайдані

Фото, відео

Центром Києва пройшла хода із вшанування пам’яті перших загиблих учасників Революції Гідності: Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника та Юрія Вербицького.

Близько ста членів сімей Героїв Небесної Сотні, друзі загиблих та учасники революції пройшли з квітами і лампадками від Лядських воріт на Майдані Незалежності, далі вулицями Хрещатик і Грушевського до стадіону "Динамо", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Біля стадіону учасники ходи поклали квіти та лампадки до меморіальних дощок на честь полеглих майданівців Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника та Олександра Бадери.

На Грушевського люди також виконали Національний гімн України.

Наприкінці ходи біля меморіальної дошки Сергію Нігояну відбулася панахида за загиблими.

Поліція охороняла колону та перекривала ділянки дороги, де проходила хода.

Вшанування пам'яті перших загиблих на Майдані / Фото: Литвиненко Олена, Укрінформ

Як відомо, Сергій Нігоян був учасником Революції Гідності і одним із бійців 3-ї сотні Самооборони Майдану, вбитий під час протистояння на вулиці Грушевського в Києві 22 січня 2014 року.

Михайло Жизневський ,білоруський активіст Революції Гідності, загинув 22 січня 2014 року на вулиці Грушевського в Києві.

Роман Сеник також входив до Самооборони Майдану, був убитий 25 січня 2014 року.

Юрій Вербицький - активіст Революції Гідності, був викрадений разом з нині народним депутатом Ігорем Луценком невідомими 21 січня 2014 року і вбитий після катувань.