У Лук'янівському СІЗО відкрили оновлений корпус на 100 осіб

Фото, відео

У столиці на території Київського слідчого ізолятора відкрили оновлений корпус для ув’язнених на 100 осіб.

Як зазначив під час відкриття начальник Адміністрації державної кримінально-виконавчої служби України Олександр Крикушенко, на ремонт корпусу витрачено “трішки більше трьох млн грн”.

На території Київського СІЗО відкрили оновлений корпус для ув’язнених / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

“Зараз ми будемо працювати далі, будемо ремонтувати наступний корпус , а з них (старих корпусів — ред.) будемо відселяти сюди ( в новий корпус — ред.) наших клієнтів”, - сказав Крикушенко.

Водночас заступник міністра юстиції Денис Чернишов наголосив, що відкриття оновленого корпусу для ув’язнених, це “перша точка нашого руху в перетворенні українських слідчих ізоляторів та пенітенціарної системи в русі до європейських стандартів”.

Він наголосив, що уже відбулася реконструкція харчового блоку , пункту передавання передач.

“Наступного року ми врешті-решт добилися від колег та парламенту виділення в бюджеті коштів на реконструкцію нашого найстарішого корпусу Київського СІЗО (так званої “Катьки” - ред.) і з початку року ми почнемо роботи в основному корпусі Київського СІЗО”, - сказав Чернишов.

За його словами, загалом на ремонт корпусів в пенітенціарній системі в 2018 році витрачено 50 млн грн, а на наступний рік із державного бюджету на проведення капітальних ремонтів у пенітенціарній системі виділять 220 млн грн.

Читайте також: Бунт у СІЗО: справа “торнадівців” дійшла до суду

“Це не тільки на Київське СІЗО, а на всю систему. Зрозуміло, щоб поліпшувати з нормальним темпом, треба мільярди виділяти”, - сказав заступник міністра юстиції.

Як зазначив Крикушенко, до оновленого корпусу ув’язнених переселять уже до нового року.

“Відразу скажу, що тут не будуть якісь віп-персони. Тут будуть звичайні наші заарештовані”, - наголосив Крикушенко.

Як відомо, ремонтні роботи у корпусі почалися у лютому 2018 року. За цей час відремонтовано 25 камерних приміщень. Їх обладнані меблями, інвентарем, встановлено унітази із зливними механізмами та рукомийники.