Протест “євробляхерів” у Києві змусив транспорт змінити маршрути

Через акції протесту водіїв авто з єврономерами у столиці змінено маршрути громадського транспорту.

Про це повідомляє департамент транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації.

"У зв'язку із масовими акціями на вул. Грушевського введено оперативне положення - курсування без дотримання графіка руху - на автобусних маршрутах №№ 24, 62, 55", - йдеться у повідомленні.

Рух автобусів маршруту № 24 організовано на ділянках від залізничного вокзалу «Центральний» до Європейської площі та від Національного музею історії України у Другій світовій війні до станції метро «Арсенальна».

Маршрут автобусів № 62 тимчасово організовано від Ботанічного саду до станції метро «Арсенальна».

Читайте також: “Євробляхери” виїхали з протестами на дороги України

Рух автобусів маршруту № 55 організовано на ділянці від Дарницької площі до вул. Старонаводницької за власною схемою, далі - вул. Генерала Алмазова - б-р Лесі Українки - далі за власною схемою.

Як повідомляв Укрінформ, власники автомобілів із іноземною реєстрацією вранці у вівторок заблокували рух автотранспорту на відрізку дороги по вулиці Грушевського, що біля Верховної Ради, з вимогою ухвалити в парламенті постанову про повернення до Кабміну закону №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах.

Активісти "АвтоЄвроСили" планують упродовж дня блокувати вулицю Грушевського - допоки Рада не ухвалить відповідного рішення щодо повернення закону №8487 на повторний розгляд уряду з поправками громадськості. Активісти вимагають скасувати акцизний податок взагалі або прибрати з формули розрахунку акцизу коефіцієнт віку автомобіля.

Правоохоронці посилили охорону по периметру будівлі парламенту та в урядовому кварталі.

Як раніше анонсувалося, загалом акції протесту власників авто на єврономерах пройдуть у 46 містах в різних областях України. Очікується, що участь в акціях візьмуть понад 50 тисяч громадян України.

Як повідомлялося, Верховна Рада 8 листопада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах та законопроект №8488 про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.