Власники авто на єврономерах продовжують мітингувати під Радою

Фото

Власники автомобілів із іноземною реєстрацією 8 листопада продовжують акцію біля будівлі Верховної Ради з вимогою спростити та здешевити ввезення автомобілів з-за кордону.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як пояснюють самі учасники мітингу, ніч, проведена на вулиці Грушевського, минула спокійно та без провокацій. Загалом вони налаштовані на мирне продовження акції у четвер.

Обабіч дороги припарковано кількасот автомобілів і встановлено намети із символікою "Автоєвросила". Водночас на площі Конституції встановлено намет "Автоєвросили", а також зібралися люди із відповідними прапорами.

Власники авто на єврономерах продовжують мітингувати під Радою/ Фото Володимира Тарасова

Рух автотранспорту по Грушевського дещо ускладнений, але поки не заблокований.

Водночас правоохоронці посилили охорону по периметру будівлі парламенту.

Читайте також: “Євробляхери” залишаються під Радою, Грушевського досі заблокована

"Автоєвросила" вимагає перегляду формули розрахунку акцизу у законопроектах №8487, №8488 про розмитнені авто, зокрема не враховувати вік автомобіля.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер на пленарному засіданні ВР депутати перейдуть до розгляду законопроектів №8487 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» та №8488 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».