Власники “євроблях” заблокували Грушевського

Фото, відео

Власники автомобілів на єврономерах заблокували рух транспорту на вулиці Грушевського, а біля Верховної Ради проходить акція з вимогою зниження акцизу при розмитненні автомобілів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На проїжджій частині вулиці Грушевського авто з символікою «Автоєвросили» припарковані у кілька рядів, повністю перекриваючи рух транспорту на ділянці від перехрестя з вулицею Липської та до перехрестя з Шовковичною. На цій же ділянці дороги встановлені намети активістів.

Люди з символікою «Автоєвросили» заполонили площу Конституції біля будівлі ВР, тут встановлена сцена, грає музика.

Правоохоронці посилили охорону по периметру парламенту, а також на прилеглих вулицях.

"Автоєвросила" вимагає перегляду формули розрахунку акцизу у законопроектах 8487, 8488 при розмитнені автомобілей, зокрема не враховувати вік авто.

Читайте також: Власники "євроблях" і маршрутники перекрили проспект Перемоги

"Вимагаємо прийняти народні правки до законопроектів 8487, 8488, що передала "Авто-Євро-Сила" через депутата Наталію Веселову, а саме прибрати коєфіцієнт віку у формулі розрахунку акцизу, що знизить його практично до незначного для автомобіля будь-якого віку, але формально полегшить прийняття змін до діючого закону, оскільки збережеться формальна наявність акцизу", - йдеться в повідомленні організації у Facebook.

Мітинг власників авто на єврономерах під ВР / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Таким чином, наголошують в організації, нове повне доступне розмитнення становитиме (ПДВ+Мито+Військовий збір+Акциз) "все разом близько 40% від вартості авто на постійній основі".

Серед вимог автомобілістів також зниження цін на пальне та забезпечення належної якості доріг.