Камери відеоспостереження усіх шкіл та садочків Києва підключать до єдиного центру

Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує наступного року підключити до міського дата-центру всі камери відеоспостереження, що є у школах та дитсадках.

Про це сказав заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час перевірки функціонування системи відеонагляду та «тривожних кнопок» у навчальних закладах столиці, інформує прес-служба відомства

«У всіх школах і садочках встановлені камери відеоспостереження. Наразі у більшості шкіл запис із відеокамер зберігається на локальних серверах, у частині - вже передається на сервери міського дата-центру. Завдання міста - вивести стрім з усіх камер централізовано. Відповідні роботи вже йдуть, і наступного року стрім з усіх шкіл буде виведено на сервери дата-центру. Також, окрім камер, у кожному навчальному закладі монтована «тривожна кнопка». Як ми побачили сьогодні, охоронні компанії витримують норматив і протягом 5-9 хвилин приїжджають на місце», - сказав Мондриївський.

Читайте також: У садочках і школах Києва встановили камери спостереження і відеореєстратори

Він  наголосив, що пріоритетним завданням у рамках розбудови Kyiv Smart City міський голова Віталій Кличко поставив забезпечення безпеки дітей столиці.

Водночас, директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров повідомив, що станом на сьогодні встановлено 2006 камер відеоспостереження у 938 об'єктах: дитсадках і школах. 

У прес-службі КМДА нагадують, що 18 жовтня під час пленарного засідання Київської міської ради Віталій Кличко надав міським службам доручення перевірити функціональність системи відеоспостереження в усіх столичних школах, садках та інших навчальних закладах.

У КМДА також інформують, що адміністратором системи відеоспостереження є комунальне підприємство «Інформатика».

Дані, отримані з засобів відеофіксації, зберігаються у системі протягом 30 календарних днів, а потім автоматично знищуються.

Система відеоспостереження є частиною комплексних цільових програм «Електронна столиця» і профілактики та протидії злочинності «Безпечна столиця».