Киянам обіцяють ще два місяці старі тарифи на тепло

 Столична влада запевнила, що попри ухвалене рішення про підвищення ціни на газ тариф на теплоенергію у жовтні та листопаді змінюватися не буде.

Про це під час брифінгу зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Необхідні офіційні дані за ціною на газ. Є необхідна процедура встановлення тарифів, яка вимагає певні часові проміжки. Але можемо сказати, що ані в жовтні, ані в листопаді споживачі теплової енергії не отримають платіжки з новою ціною. Тобто зараз буде коригуватися тариф на теплову енергію, і на це потрібний час. Які будуть остаточні ціни, ми зараз сказати не можемо, бо це розрахунки, це громадські обговорення і це робота Національної комісії, яка регулює ринок електроенергії і комунальних послуг", - зазначив Пантелеєв.

Він нагадав, що ціна на газ збільшилася орієнтовно на 23%. "Враховуючи те, що практично 80% ціни на теплову енергію - це вартість газу, то буде збільшена вартість теплової енергії, але дати зараз точний прогноз ми не можемо, тому що це питання розрахунків", - сказав Пантелеєв.

Водночас, він зазначив, що рішення про те, коли будуть введені нові тарифи, приймають на рівні НКРЕКП.

Читайте також: Порошенко доручив розширити програму субсидій через ціну на газ

"Точно сказати по датах, чи це буде 1 грудня - нові тарифи на теплову енергію, чи це буде 1 січня, ми сказати не можемо, бо це рішення, які повинні прийматися на рівні Національної комісії", - підкреслив він.

Як повідомлялось, на позачерговому засіданні уряду в п'ятницю, 19 жовтня, Кабінет міністрів підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада - до 8550 грн за 1 тис. кубометрів (з ПДВ). При цьому Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що 90% прибутків НАК "Нафтогаз України" буде сплачено у вигляді дивідендів до державного бюджету та витрачено на потреби громадян.