У центрі столиці затримали "мінера"-іноземця

Із закладу швидкого харчування, розташованого у центрі Києва, евакуювали близько 150 осіб через повідомлення про замінування. У результаті ретельної перевірки вибухових пристроїв не виявлено.

Про це повідомляє у вівторок відділ комунікації поліції Києва.

«Вчора ввечері поліція Печерського управління поліції отримала інформацію, що у приміщені фаст-фуду на вулиці Хрещатик закладено вибухівку. На місце виклику негайно виїхали слідчо-оперативна група територіального управління поліції та спеціалісти профільних служб. Фахівці ретельно обстежили заклад та прилеглу територію: вибухонебезпечних та підозрілих предметів знайдено не було», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після комплексу оперативних заходів поліцейські швидко встановили чоловіка, який повідомив про замінування, та затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Правопорушником виявився 25-річний громадянин іншої держави. У скоєному він зізнався. Зараз мотиви такого вчинку з'ясовує слідство.

Читайте також: У Києві замінували суд, що розглядає справу Януковича

Слідчим відділом Печерського управління поліції відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання на строк до шести років позбавлення волі.