Смертельна ДТП у Києві: водію Hummer “світить” до 8 років

Поліція Києва завершила досудове розслідування ДТП, що сталася 24 липня, в якій водій Hummer, 23-річний боксер Кирило Островський, смертельно травмував неповнолітню дівчинку.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва. 

“Поліція Києва завершила розслідування автопригоди, у якій водій Hummer смертельно травмував дівчинку. Подія сталася у Печерському районі. Слідчі оголосили водію позашляховика кінцеву підозру та направляють матеріали кримінального провадження до прокуратури для затвердження обвинувального акту”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у рамках рослідування кримінального провадження правоохоронці провели всі необхідні слідчі дії: опитали свідків, очевидців та маму дівчинки, вилучили записи із відеокамер зовнішнього спостереження з будинків, розташованих поруч із місцем автопригоди, призначили ряд судових експертиз.

У поліції поінформували, що нещодавно прийшли останні результати експертних досліджень: висновок комплексної судової відеотехнічної, фототехнічної та автотехнічної експертиз і судово-медичної (токсилогічної) експертизи. Проведеними слідчими діями правоохоронці встановили механізм ДТП, який підтверджує, що Hummer Н2 виїхав на пішохідний перехід на червоний сигнал світлофора.

Читайте також: Суд арештував Hummer, на якому Островський збив 10-річну дівчинку

Згідно із даними дослідження, у водія не виявлено алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Слідчі оголосили водію Hummer кінцеву підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ч. 1 ст. 135 (Залишення в небезпеці).

У поліції зазначили, що матеріали справи тепер буде направлено до прокуратури для затвердження обвинувального акту та направлення його до суду.

Підозрюваному загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як повідомляв Укрінформ, 23-річний Кирило Островський на автомобілі Hummer збив 24 липня ввечері неповнолітню дівчинку, яка переходила дорогу на пішохідному переході на бульварі Лесі Українки. Дівчинка від отриманих травм померла. Після наїзду водій іномарки зник з місця пригоди, але згодом його затримали.

Затриманому оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 вересня.