Кличко визнав, що міст Патона — іржавий, буде реконструкція

Мер столиці Віталій Кличко підписав розпорядження "Про перерозподіл видатків бюджету міста Києва, передбачених Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради на 2018 рік".

Цей документ передбачає виділення 4 мільйонів гривень на проведення чергового спеціального комплексного обстеження конструкції мосту ім. Є. О. Патона, за результатами якого буде визначено обсяг необхідних робіт та розроблятиметься проект майбутньої реконструкції, повідомляє прес-служба КМДА.

"Міст ім. Є. О. Патона потребує капітального ремонту. Через тривалу експлуатацію на металоконструкціях та металевих поперечних балках відбуваються незворотні процеси корозійних пошкоджень", - йдеться у повідомленні.

Роботи з реконструкції здійснюватимуть спільно з Інститутом електрозварювання ім. Є. О. Патона.

За словами директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергія Симонова, департамент і замовник виконання робіт із реконструкції КК "Київавтодор" будуть враховувати всі рекомендації та напрацювання, а також консультації з фахівцями Інституту ім. Є. О. Патона на всіх етапах проектування та виконання будівельних робіт.

Читайте також: Шулявський міст перекрили - шляхи об’їзду

Проект почнуть розробляти вже цього року.

Міст через Дніпро ім Є. О. Патона введений в експлуатацію у 1953 році. Реконструювали міст лише один раз, у 2004 році, коли з мосту демонтували трамвайні колії. Із того часу поточні ремонтні роботи відбувалися лише на невеликих ділянках мосту.