Київ виділив рекордну суму на впровадження "Нової української школи" - Кличко

Фото

На впровадження концепції "Нової української школи" Київ виділив рекордні 150 млн гривень. 

Про це зазначив мер Києва Віталій Кличко під час Серпневої конференції педагогічних і науково-педагогічних працівників столиці, повідомляє офіційний портал Києва.

"Ми цього року починаємо реформу освіти, і з вересня ми переходимо на 12-річну систему навчання та впроваджуємо концепцію "Нової української школи". Київ є єдиним регіоном в Україні, який виділив найбільше коштів на впровадження Нової української школи. Держава нам виділила 69,5 млн грн. Місто мало знайти решту - 30%, але ми збільшили нашу частку в 6,5 раза", - сказав Кличко.

Конференція педагогічних і науково-педагогічних працівників міста Києва / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Він зазначив, що на втілення цієї Концепції спрямовано понад 150 млн грн. За його словами, в середньому по місту на кожного першокласника виділено по 6,3 тисячі гривень.

"Київ посилено працює над тим, щоб 34 тисячі першокласників розпочали навчання в рамках концепції Нова українська школа. Освіта в Києві є одним з пріоритетних наших напрямків. Щорічно бюджет галузі збільшується приблизно на 26% і в 2018 році на освіту ми виділили з міського бюджету 13 млрд грн", - сказав Кличко.

Водночас мер повідомив, що тільки за останніх чотири роки у столиці побудовано або повністю реконструйовано 6 шкіл та 19 дитячих садочків, а чергу в садки скорочено на 12,6 тисячі місць.

Крім цього, за його словами, цьогоріч у столиці заплановано відкрити 11 закладів освіти. Також у  Києві відкриють 2 школи та 5 садочків приватної форми власності.

«3 дитсадки ми вже відкрили. До 1 вересня плануємо відкрити й реконструйований садочок № 260 в Оболонському районі. Це ще додаткових 260 місць. А до кінця року маленьких вихованців приймуть ще 4 реконструйованих садочки – у Голосіївському, Оболонському, Дарницькому і Печерському районах», – зауважив мер Києва.

Читайте також: КМДА опублікувала схему обмеження руху транспорту в центрі Києва

Щодо шкіл, то до нового навчального року заплановано відкрити школу № 334 у Дарницькому районі. Заклад стане першою енергоефективною і «розумною» школою в Україні. До кінця року планується завершити реконструкцію з добудовою школи у Биківні. Та будівництво другого пускового комплексу розширення школи № 151 у Голосіївському районі.