У Києві стартував арт-проект: Самчиківський розпис наносять на будівлі

Фото, відео

У рамках соціального арт-проекту «Мистецтво в кожен дім» київські будівлі, пов'язані з дітьми, прикрашають Самчиківським розписом.

Проект стартував у п’ятницю, 10 серпня.

Майстер Самчиківського розпису Віктор Раковський спільно з учнями, які опановують це мистецтво на курсах UAMAZE почали розписувати фасад дитячого клубу "Соняшник", що на вулиці Андріївська, 8/12 на Подолі. У цьому дитячому клубі діти навчаються мистецтву, гончарству та грі на бандурі.

Всього заплановано прикрасити розписом три об’єкти.

Так, окрім клубу "Соняшник", 12 і 13 серпня будуть розписувати дитяче відділення міського онкологічного центру на вул. Верховинній, де лікуються діти з усієї України, а також дитячий садочок "Перлинка" для дітей з затримками розвитку в м. Біла Церква.

Розпис фасаду будинку на Подолі унікальним Самчиківським розписом / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, проект реалізовують співачка, художниця Анжеліка Рудницька спільно з Мистецькою ініціативою UAMAZE. Він покликаний популяризувати українське декоративне мистецтво.

Читайте також: Столичні будівлі прикрасять Самчиківським розписом

Як відомо, Самчиківський розпис - вид українського декоративно-прикладного мистецтва, започаткований у південно-східній Волині, на межі з Поділлям. Особливо славились своїми розписами хати в селі Самчики Старокостянтинівського району Хмельницької області, де здавна хати розмальовували рослинними візерунками, які вважались оберегами. Розпис переважно сюжетний, виконується великим зубчастим малюнком, схожим на гобеленовий.