Коболєв заявляє, що Київ переплатив за газ приватним компаніям

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявляє, що київська влада придбала газ для ТЕЦ-5 у приватної структури дорожче, ніж комерційна ціна Нафтогазу.

Про це він написав у Facebook.

“Київська влада придбала газ для ТЕЦ-5 у приватної структури. Купила дорожче, ніж комерційна ціна Нафтогазу на серпень. І значно дорожче, ніж ціна за спеціальними обов'язками, яка була б доступна місту, якби Кличко виконав свою обіцянку перед киянами та витратив попередній рік на врегулювання проблемних питань з Київенерго”, - написав Коболєв.

Він не виключає, що вся ця історія була штучно створена з простою метою - купувати газ у приватних структур за завищеною ціною.

“Цікавий момент - борги перед приватною компанією, яка афілійована з цим самим паном Фуксом, в сумі 1,8 млрд грн Київрада радісно визнала тихо, без демаршів та гучних заяв”, - додав голова правління НАК «Нафтогаз України» .

Як повідомляв Укрінформ, у середу з’явилася інформація про те, що КМДА закупила газ для київської теплогенерації у приватного постачальника.

При цьому заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв запевнив журналістів у тому, що влада спільно з урядом відпрацьовує «дорожню карту» для остаточного вирішення проблеми заборгованості за спожитий природний газ, що була утворена за період дії угоди з ПАТ «Київенерго».

Читайте також: Газ для столиці: у КМДА розказали, як "вписалися" між двома тарифами Нафтогазу

1 серпня в управління міста повернуто унікальний теплоенергетичний комплекс, що 17 років перебував в управлінні ПАТ «Київенерго». У користування комунального підприємства «Київтеплоенерго» повертаються понад 100 тис. об’єктів: 2,6 тис. кілометрів теплових мереж, ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, завод «Енергія», майже дві сотні котельних та станцій теплопостачання. На роботу в Київтеплоенерго переведені понад 7,5 тис. кваліфікованих робітників, що забезпечуватимуть стабільну роботу теплоенергетичного комплексу.