На День Незалежності покажуть нові зразки української техніки і зброї

На військовому параді у Києві на честь Дня Незалежності України буде представлено нові зразки української техніки та зброї.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

"На військовому параді вперше можна буде побачити майже всі нові зразки техніки і зброї, які поки поблизу бачили і мацали тільки обрані: високоточна система залпового вогню “Вільха”, оперативно-тактичний комплекс “Сапсан”, автоматизована реактивна система “Верба”, нова самохідна 155-мм гаубиця "Богдана", - написав він.

При цьому військовий експерт уточнив, що бойовий танк “Нота” не покажуть, а частина представленої техніки буде демонстраційною і над доведенням її до серійного виробництва ще належить попрацювати.

У прес-службі Міністерства оборони кореспонденту Укрінформу повідомили, що наразі не володіють такою інформацією, "але все може бути. Зусилля і спроможності нарощують не лише Збройні Сили, а й ОПК", - повідомили у прес-службі.

Читайте також: Зміну ЦВК блокують через побоювання дострокових виборів Ради — Геращенко

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення 27-ї річниці незалежності України». Згідно з указом, у День незалежності 24 серпня має відбутися парад військ у Києві на вулиці Хрещатик та майдані Незалежності.

Торік на урочистому військовому параді до Дня Незалежності взяли участь понад 4,5 тис. українських військовослужбовців, резервістів з АТО, а також військових з країн-членів НАТО. Було задіяно близько 70 одиниць військової техніки. З них 25 одиниць абсолютно нових зразків техніки, розробленої на українських заводах. Було також продемонстровано оновлені зразки форми.