Київрада хоче викупити землі Ощадбанку під парк

Депутати Київради ухвалили рішення про надання статусу скверу шести земельним ділянкам в трьох районах столиці.

Низка рішень про це була ухвалена на пленарному засіданні Київської міської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Депутати Київради підтримали рішення про надання статусу скверу земельним ділянкам за адресами: вул. Петра Вершигори навпроти будинку №5 у Дніпровському районі; вул. Ревуцького, 13б у Дарницькому районі; по вул. Дегтярна, 2-4 у Подільському районі; вул. Академіка Курчатова, 3б та 11 у Деснянському районі; на проспекті Лісовий, 22 у Деснянському районі.

Водночас депутати відхилили повторну пропозицію про створення парку відпочинку «Набережна Лівобережжя» між Микільською Слобідкою та Броварським проспектом у Дніпровському районі столиці.

Читайте також: Київрада ухвалила рішення про створення музею на Поштовій

Як повідомив на засіданні Київради депутат Олександр Омельченко, перший проект парку передбачав 15 га території , і саме цей варіант підтримали голови чотирьох фракцій Київради. Наразі пропонувалося рішення створити парк на ділянці площею 4 га.

Як зазначив на засіданні депутат Київради Олег Петровець, частина ділянки, що планувалося відвести під парк, перебуває в приватній власності Ощадбанку. За його словами, зараз київська влада веде перемовини про викуп цієї частини ділянки для суспільних потреб на створення парку.