У Києві за добу знайшли чотири артснаряди і міну часів Другої світової

Піротехніки у Києві за минулу добу вилучили та знищили чотири артилерійські снаряди і мінометну міну часів минулої війни.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у м. Києві.

"Так, 11 червня до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про те, що на пров. Самбірському, 11-А, що в Голосіївському районі столиці, на території приватного житлового будинку під час проведення земляних робіт було виявлено підозрілі предмети. ...По прибуттю піротехніки виявили артилерійський снаряд АС-76 мм та мінометну міну ММ-82 мм", - йдеться у повідомленні.

Того ж дня під час планової перевірки території урочища "Лиса гора" працівники Першого спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування виявили артснаряд АС-76 мм.

Ще один виклик надійшов із Печерського району, де поблизу гаражів на вул. Михайла Бойчука, 20, під час земляних робіт виявлено підозрілий предмет. Рятувальники встановили, що це артснаряд АС-85 мм.

Читайте також: У Маріуполі під час ремонту площі знайшли артснаряд

Крім того, у Деснянському районі під час гасіння пожежі на відкритій місцевості на вул. Пухівській, у лісі за озером "Алмазне", вогнеборці виявили артснаряд АС-76 мм.

Усі виявлені вибухонебезпечні предмети залишилися з часів Другої світової війни. Група піротехніків вилучила боєприпаси та знищила їх на полігоні.

Загалом з початку року на території Києва вилучено та знищено 630 одиниць різнокаліберних вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.