Шановні пасажири: київське метро замінить “голос” у вагонах

Столичний метрополітен планує протягом двох тижнів повністю оновити аудіооголошення у вагонах поїздів.

Про це повідомляє прес-служба Київського метрополітену.

"Столична підземка розпочала запис аудіооголошень, що звучать у вагонах. Партнером за цим напрямком роботи з пасажирами стала компанія Tak Treba Production", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила радник начальника метрополітену Наталка Макогон, необхідність перезапису оголошень назріла давно.

"Відбулося перейменування станції "Петрівка" на "Почайну", диктора Миколи Петренка, з яким підприємство співпрацювало раніше, уже немає, деякі тексти потребують змін та осучаснення", - сказала вона.

Метрополітен опрацював різні варіанти створення контенту. Основними важливими чинниками були: можливість оперативної роботи з професійним обладнанням, включаючи як запис, так і обробку голосу, незалежність від людського чинника, наявність авторських прав на продукт та якісний матеріал.

"Після розгляду низки пропозицій ми зрозуміли, що найкраще звернутися до професіоналів та лідерів ринку у даному сегменті. Компанія погодилася на тривалий соціальний проект з метрополітеном на безкоштовній основі", - додала представник підземки.

Читайте також: Капремонт столичного мосту Метро обіцяють наступного року

Наразі створено базовий український контент: назви станцій, попередження про закриття дверей, оголошення наступних зупинок тощо. У всіх поїздах ці записи з’являться протягом двох наступних тижнів, починаючи з синьої лінії. Англійський варіант, як і раніше, озвучуватиметься носієм мови.

Tak Treba Production - мультимедійна компанія, що спеціалізується на послугах дубляжу, озвучування, підбору голосів, перекладах та титруванні для адаптації іноземних фільмів, серіалів та анімації.