ВРП тимчасово відсторонила столичну суддю, яка попалася на хабарі

Вища рада правосуддя тимчасово, до 27 червня, відсторонила суддю Подільського районного суду міста Києва Тетяну Войтенко від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності. 

Відповідне рішення ВРП було ухвалене за результатом розгляду клопотання заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП. 

«Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити, тимчасово, до 27 червня 2018 року, відсторонити суддю Подільського районного суду міста Києва Войтенко Тетяну Віталіївну від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», - ідеться в повідомленні. 

Як повідомляв Укрінформ, 27 квітня співробітники СБУ під процесуальним керівництвом САП викрили на хабарі у розмірі 10 тисяч доларів суддю і працівника апарату Подільського райсуду м.Києва.

Читайте також: У ВРП призначили розгляд відсторонення судді, підозрюваної в хабарництві

Того ж дня їм було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України ("Зловживання впливом").

За даними ЗМІ, цією суддею є Тетяна Войтенко.