Кияни подали 52 проекти, щоб зробити столицю кращою

Станом на 22 травня активні кияни зареєстрували 52 проекти на загальну суму 31, 6 мільйона гривень 

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, серед проектів переважають ініціативи у сферах освіти (21), громадянського суспільства (6), соціального захисту і спорту (по 5). 

“Автори та їхні креативні команди пропонують за кошти міського бюджету облаштувати нові сквери, публічні простори, сучасні лабораторії, ігрові кімнати, бібліотеки та спорткомплекси у школах міста, проводити тренінги з дитячої безпеки та футбольний турнір. Мінімальна вартість проекту становить 50 тисяч гривень, максимальна – 3 мільйони. Загалом на реалізацію громадських ініціатив наступного року із міського бюджету Києва планується виділити 150 мільйонів гривень”, - зазначається на сайті КМДА. 

Реєстрація проектів Громадського бюджету продовжується на сайті https://gb.kyivcity.gov.ua/ і триватиме до 6 червня, а кращі проекти, які будуть втілені у 2019-му, визначать кияни.

Проекти можна подавати за напрямками: безпека, дороги і транспорт, комунальне господарство, енергоефективність, культура й туризм, екологія, громадянське суспільство, освіта, охорона здоров'я, соціальний захист, спорт, ІТ, публічний простір тощо.