У Києві "освіжили" княгиню Ольгу

Фото

На Михайлівській площі в Києві помили пам'ятник княгині Ользі, Андрію Первозванному та просвітителям Кирилу і Мефодію.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Гаряга, на помиття пам'ятників не витрачені бюджетні кошти, лише надана техніка, бо акція відбувається за рахунок сервісної  компанії, котра вже не перший рік миє пам'ятники в столиці.

"Це яскравий приклад того, як бізнес може бути соціально відповідальним. Сподіваюся, що й інші компанії підтримають цю акцію", -  додав Гаряга.

За його словами, у попередні роки за підтримки цієї ж сервісної компанії помили пам'ятники Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському, Миколі Лисенку.

"Цього року вирішили помити пам'ятник княгині Ользі, тому що так само його жодного разу не мили, як й інші. І вже можна побачити ефект, бо білий мармур інакше виглядає", - зазначив голова Шевченківської райадміністрації Києва.

У столиці помили пам'ятник княгині Ользі / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Він також повідомив, що пам'ятники миються без використання хімічних добавок, використовується вода під тиском і підручні засоби.

Окрім того, зазначив Гаряга, цього року також планують помити пам'ятник Богдану Хмельницькому на Софійській площі. Проте точної дати, наголосив він, поки не визначено.