Київрада перегляне порядок допуску громадян на свої засідання

Постійна комісія Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики підтримала із зауваженнями проект рішення про Порядок доступу до пленарних засідань Київради.

Про це повідомляє прес-служба Київради. 

"Відповідно до запропонованого порядку, особа, яка планує відвідати сесію Київради, має подати письмову заяву або заповнити електронну форму заяви на офіційному порталі міста Києва. Всі зареєстровані відвідувачі вносяться у відкритий перелік, який публікується на сайті Київради та відображається на екрані в бюро перепусток", - йдеться у повідомленні.

Передбачається, що загальна кількість осіб, які одночасно можуть перебувати кулуарах сесійної зали, становить 60 осіб.

"Нововведення якраз пов'язані зі спрощенням існуючої системи. Тобто громадяни отримають можливість не бігти до Київради особисто і писати заяву, а просто заповнити відповідну форму за встановленим зразком дома. Що стосується обмеження у 60 осіб - це технічні параметри нашого приміщення, які, на жаль, не дозволяють нам розмістити більше осіб. Всіх бажаючих допустити у зал неможливо, але у регламенті чітко розписано - людина, яка хоче взяти слово, у разі позитивного рішення депутатського корпусу, отримує таку можливість”, - зазначив співавтор проекту рішення, заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів.

Зазначається, що розрахунок часу евакуації людей при пожежі з приміщень 4-го поверху до виходу на сходові клітки та максимальної кількості людей, які можуть перебувати в сесійній залі, проводив Український науково-дослідний інститут цивільного захисту.

Читайте також: Резніков про роботи на Поштовій: Пріоритет – безпека людей і збереження знахідок

За даними прес-служби, регламентна комісія Київради підтримала проект рішення із технічними зауваженнями та рекомендувала профільній комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків створити робочу групу, аби зробити Порядок доступу до пленарних засідань Київради простим та зрозумілим для громадян.