Кияни вже викинули понад 5 тисяч новорічних ялинок

Фото

На Софійській площі у Києві демонтували головну ялинку країни та почали її утилізацію. Участь у роботі беруть працівники КО "Київзеленбуд". 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні ми презентували 10 пунктів прийому новорічних ялинок. Вони відкриті у всіх районах міста Києва. Вже привозять велику кількість ялинок, в першу чергу, комунальні підприємства, які збирають їх біля сміттєвих баків. Вже більше 5 тисяч на сьогоднішній день ялинок привезли і ми фактично всі утилізували", - сказав генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний. 

За його словами, головну ялинку країни почали демонтувати 15 січня, а 16 січня розпочали утилізацію гілок. Він зазначив, що гілля з дерева перероблять на тріску в спеціальному тріскоподрібнювачі, а навесні використають для мульчування (захисту грунту від пересихання і перегріву) лунок вічнозелених рослин. 

Читайте також: Головна ялинка країни отримає “друге життя”

Він додав, що стовбур ялинки організатори святкувань традиційно поріжуть на фрагменти для сувенірів, їх віддадуть художникам.

Пункт прийому та переробки новорічних ялинок / Фото: Овсяннікова Юлія. Укрінформ

Наконечний також закликав утилізувати хвойні символи свята правильно, з користю для екології міста. Свої ялинки, сосни, смереки кияни можуть принести до 10 пунктів збору, що відкрилися в столиці 12 січня.

"В першу чергу ми проводимо ці заходи для того, щоб популяризувати поводження зі сміттям, в даному випадку з рослинними залишками, які залишаються після новорічних свят. Ця робота дає свої результати. Якщо три роки тому було 2 тисячі дерев, в минулому році більше 5 тисяч, то в цьому році ми очікуємо що це буде близько 10 тисяч дерев, які нам принесуть на утилізацію. Фактично ці рослини отримують друге життя, надавши поживні речовини для хвойних порід дерев, які зростають у парках та скверах міста Києва", - зауважив він. 

Працюватимуть пункти збору новорічних ялинок до 1 лютого з 9 до 17 години.

Адреси пунктів, де можна здати ялинки (виробничі бази КП УЗН): вулиця Тростянецька, 58А; проспект Визволителів, 6; вулиця Електротехнічна, 26; проспект Степана Бандери, 26А; вулиця Дмитрівська, 16А (Подільський район); Залізничне шосе, 61; провулок Герцена, 6; проспект Голосіївський, 87 Г; вулиця Новопольова, 95; вулиця Бетховена, 8. 

Як повідомляв Укрінформ, головна ялинка висотою майже 30 метрів була привезена до столиці з Івано-Франківщини. Вогники на ній засвітилися 19 грудня 2017 року на Софійській площі.