Чиновника столичної РДА судитимуть за розкрадання на 40 мільйонів

Столична прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно першого заступника Шевченківської РДА та 4 його спільників за фактами розкрадання комунального майна та привласнення коштів. 

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

"Прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно першого заступника голови Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації, який у змові зі службовцями підприємств та фізичними особами, розробив незаконну схему із заволодіння об'єктами комунальної нерухомості, розташованими на території Шевченківського району", - йдеться у повідомленні.

Посадовцю інкримінують переоформлення на підставі підроблених документів право власності на комунальне майно на підконтрольні йому підприємства або відчуження майна на користь третіх осіб. За такою схемою з початку 2015 по грудень 2016 року очолювана першим заступником голови РДА злочинна група незаконно відчужила з комунальної власності 6 об’єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири). Розмір завданих збитків становить майже 36,5 млн грн, заявили в прокуратурі.

Також слідчі встановили факти незаконного заволодіння посадовцем коштами комунальних підприємств на суму 4,1 млн грн.

Читайте також: Київрада виділила кошти постраждалим від вибуху на Голосіївському

На даний час за позовами прокуратури 4 об'єкта нерухомості, які були незаконно відчужені зловмисниками, вже повернуто територіальній громаді міста Києва. Судовий розгляд позовів про повернення ще двох приміщень триває, зазначили у відомстві.

Крім того, з метою відшкодування завданих збитків та забезпечення можливої конфіскації накладено арешт на нерухоме майно фігурантів провадження, зокрема на 3 квартири та будинок загальною площею 700 кв м, 20 соток землі та 2 паркомісця.