У Києві затримали зловмисника, який “обрізав урядовий зв'язок”

Правоохоронці затримали мешканця Київщини, який відрізав понад 30 метрів кабелю урядового зв'язку.

Про це повідомляє прес-служба Поліції Києва.

"Після того, як мешканець Київщини відрізав понад 30 метрів кабелю урядового зв'язку, його впіймали столичні правоохоронці, які оперативно відреагували на виклик", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що неподалік від мосту у Печерському районі столиці чоловік відрізав кабель. Завдяки оперативному реагуванню столичних правоохоронців зловмисника затримали на місці скоєння злочину. 

Ним виявився 31-річний мешканець Київської області, який раніше потрапляв у поле зору поліцейських за зберігання наркотиків. Слідству чоловік повідомив, що під час скоєння крадіжки він зупинив автомобіль та домовився з двома чоловіка перевезти електрокабель. Однак через деякий час двоє незнайомців поїхали, а крадія оперативно впіймали правоохоронці. Зловмисник додав, що відрізав кабель спеціальними ножицями для металу.

Читайте також: Киян попереджають про зміни в роботі підземки

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Фігурантові загрожує до п’яти років позбавлення волі.