Лише 52% будинків Києва готові до підключення тепла

У зоні обслуговування ПАТ "Київенерго" лише 52% житлових будинків станом на сьогодні готові до опалювального сезону.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі компанії.

"Це означає, що вони належним чином виконали вимоги щодо підготовки обладнання теплопунктів та будинкових мереж до подачі теплоносія", - пояснили в "Київенерго".

Краща динаміка підготовки до зими серед столичних закладів соціальної сфери: акти готовності отримали 69% лікувальних закладів, 76% дитсадків, 73% шкіл.

У цьому зв'язку "Київенерго" звернулося до балансоутримувачів житлових будинків з вимогою прискорити підготовку обладнання та теплосистем до зими.

"Адже тільки після цього "Київенерго" має право видати акт готовності будинку до опалювального сезону", - зазначили в компанії.

Найчастіше перешкодою до отримання акту готовності до опалювального сезону в "Київенерго" називають:

- невиконані заходи з енергозбереження;

- відсутність відповідального компетентного в питаннях теплопостачання фахівця на боці ЖЕО;

- не укомплектовані зовсім або частково контрольно-вимірювальні прилади;

- не отримані акти готовності приладів обліку;

- не проведено ревізію дросельних та лімітних пристроїв;

- сторонні предмети в теплових пунктах та антисанітарія;

- самовільна реконструкція внутрішньобудинкової системи опалення.

Читайте також: Зубко не виключає, що опалювальний сезон стартує раніше

"Це – зона відповідальності ЖЕО, балансоутримувачів будівель. Зі свого боку Київенерго на 96% підготувало мережі та обладнання до подачі теплоносія, аби з якомога нижчим рівнем аварійності провести опалювальний сезон в Києві", – зазначив директор СВП "Київські теплові мережі" ПАТ "Київенерго" Сергій Шовгеля.

Як повідомлялося, цього тижня віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявляв про дещо іншу ситуацію щодо готовності до опалювального сезону. Так, за словами Зубка, на сьогодні в Україні до підключення тепла готові 97,6% об'єктів житлового сектору.

Натомість стан укладання договорів на теплопостачання об'єктів соціальної сфери йде незадовільно. Практично, з 1,5 тисячі договорів підписано лише близько 400.