“Розумне” паркування: у Києві стали до роботи перші 10 інспекторів

Фото

Київ першим в Україні перейшов на безготівкову оплату паркування, і у центрі столиці вже почали працювати 10 інспекторів-паркувальників.

Про це під час інспекції паркувальних майданчиків на вулиці Прорізній, 9 заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми вперше в Україні з ініціативи мера робимо повністю безготівкове паркування", - сказав посадовець.

За його словами, відсьогодні у центрі столиці працюють 10 інспекторів. Вони ходитимуть у спеціальній формі, мають відеокамери, і будуть закликати киян паркуватися сумлінно, видаватимуть попередження. Наразі вони працюватимуть на вулицях Прорізній, Богдана Хмельницького та Пушкінській.

Читайте також: Столична влада планує докупити ще 700 паркоматів

Утім, у планах міста - збільшити кількість інспекторів паркування. "Ми вивчаємо потребу інших районів і поступово будемо збільшувати кількість інспекторів", - додав Симонов.

Він повідомив, що колишні паркувальники пройшли перекваліфікацію. "Тепер вони інспектори з благоустрою, допомагатимуть облаштовувати майданчики", - сказав посадовець.

Як повідомлялося, з 10 серпня на вулицях Києва не працюватимуть паркувальники. Оплатити парковку можна через паркомати, за допомогою СМС, мобільного додатку або спеціального талона, які продаватимуть у мережі "Союздруку" (погодинні, денні, місячні та квартальні).

Фото Данііла Шамкіна