Квиток vs жетон: у київському метро опробують одноразові “проїздні” з QR-кодом

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" у середу, 2 серпня, запустить пілотний проект з продажу одноразових квитків з QR-кодом замість жетонів.

Про це під час брифінгу поінформувала речник "Київського метрополітену" Наталка Макогон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У середу це вже відбудеться - ми запускаємо пілотний проект з переходу від жетона на квиток з QR-кодом. Закликаємо пасажирів переглянути транспортні витрати, і якщо ви користуєтесь метрополітеном регулярно, хоча б один раз на місяць або один раз на півроку, то вам буде вигідно користуватися карткою, тому що ви можете купити певну кількість поїздок зі знижкою, мати одну картку в гаманці, перевіряти кількість поїздок час від часу, а не щодня стояти у черзі за одним квитком", - сказала Макогон.

Вона зазначила, що пілотний проект запрацює на станції "Кловська". Тут пасажири також матимуть змогу купити разовий квиток чи поповнити проїзний безготівково, тобто за допомогою банківської картки.

Читайте також: Останній день зеленого жетона: київська підземка нагадує, як діяти

Речниця компанії повідомила, що наразі переважна частина пасажирів столичної підземки вже відмовилася від жетонів на користь карток. "Зараз 38-40% пасажирів користуються ще жетонами, вже 60-62% пасажирів користуються різними видами карток, як банківськими, так і нашими проїзними, а також усіма пільговими картками", - сказала Макогон.

Як додав заступник начальника комунального підприємства «Київський метрополітен»Валерій Гавриленко, придбати квиток із QR-кодом можна буде у спеціальних автоматах, встановлених на станціях метро.

За словами представників компанії, це буде паперовий квиток, схожий на чек, виданий банкоматом. Щоб пройти на станцію, його потрібно буде прикласти до турнікета.