Волонтера Центру інформації про права людини побили після Маршу рівності

Волонтера Центру інформації про права людини побили двоє чоловіків, коли він повертався з Маршу рівності 18 червня.

Про це Центру інформації про права людини розповів сам потерпілий. 

"Після Маршу ми десь годину сиділи в кафе. Потім я поїхав маршруткою в Подільський район Києва. І коли я вийшов з маршрутки, пройшовся 50 метрів від зупинки, до мене підбіг чоловік і сказав: "Ну, що, як Марш рівності?". У цей момент мене повалили на землю і десь до хвилини били. Нападників було двоє", – розповів волонтер.

Він зауважує, що не мав при собі символіки, яка б вказувала на його участь в "Київпрайді". На самому марші він був у масці, яка приховувала його обличчя. 

У лікарні чоловікові зашили розсічене підборіддя. У нього - забої пальця та голови.

Черговий у відділенні поліції прийняв заяву від постраждалого. У поліції повідомили волонтеру, що у понеділок, 19 червня, слідчий прийматиме рішення, чи відкривати кримінальне провадження.

Як повідомлялося, 18 червня без значних провокацій відбувся Марш рівності. Однак під час евакуації учасників та спостерігачів маршу відбувались напади противників "Київпрайду". 

У понеділок організатори заходу заявили про сім нападів на учасників Маршу рівності після його завершення.

Напередодні заходу невідомі зламали сторінку ЛГБТ-організації "Гей-альянс Україна", розмістивши на ній повідомлення про "оголошення війни геям від імені патріотів України".