Рух на мосту біля метро "Нивки" відновлять у вересні - Кличко

Фото

Рух на столичному шляхопроводі на перетині проспекту Перемоги з вулицею Данила Щербаківського, де сьогодні тривають масштабні ремонтні роботи, відновлять у вересні.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час інспекції робіт із реконструкції транспортного вузла, повідомляється на сайті КМДА.

«Шляхопровід, побудований у 1984 році, вже був у передаварійному стані, бо відтоді його жодного разу капітально не ремонтували... Сьогодні, із використанням новітніх технологій, ми здійснюємо реконструкцію. Це дозволить розширити міст і відкрити три смуги на виїзд та дві на в’їзд у місто. Ще одна додаткова смуга буде на нижньому рівні», – зазначив мер столиці.

За словами Кличка, вартість реконструкції об'єкту складає 202 млн грн.

«Ми запустимо рух у вересні, а повне завершення робіт планується на листопад. Наше завдання - зробити цю розв'язку максимально швидко та якісно. І ті завдання, які ми на себе взяли на цей рік із реконструкції розв'язок та ремонту доріг, ми виконаємо. Роботи тривають за графіком», - наголосив Кличко.

Зазначається, що протяжність реконструйованої ділянки – 1 км 50 м. Роботи на розв’язці тривають з квітня. Проект реконструкції передбачає перекладання зовнішніх мереж водопроводу, бетонування монолітної плити, влаштування 3-х шарового асфальтобетонного покриття проїзної частини, ремонт низової частини шляхопроводу. На шляхопроводі встановлять нове бар’єрне огородження типу VARIO GUARD, нову мережу зовнішнього освітлення, а проїжджу частину влаштують із сучасного матеріалу – гусасфальту.

Сьогодні відбувається підготовка до ремонту вулиці Олени Теліги та бульвару Дружби Народів, продовжуються роботи на Повітрофлотському проспекті, вулиці Васильківській, інших шляхах столиці.

Фото Андрія Скакодуба