Київські патрульні склали протокол на нардепа за п'яне водіння

Документ

Патрульна поліція Києва 28 травня зупинила народного депутата від БПП Павла Різаненка та виписала протокол за керування в нетверезому стані.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Було складено протокол про керування у нетверезому стані та передано до суду", - зазначили у прес-службі Департаменту патрульної поліції міста Києва.

У поліції також додали, що тест показав незначне алкогольне сп’яніння - близько 0,27 проміле.

Сам народний депутат повідомив "УП", що в зазначений день він дійсно був зупинений співробітниками поліції через те, що його машина начебто у розшуку.

"Пізніше виявилось, що вона там не перебуває... Мене привезли на огляд в клініку і зробили тест, який показав незначне перевищення (змісту алкоголю в організмі - ред.)", – розповів депутат.

За його словами, показник алкоголю в крові, відповідно до результатів експертизи, становив 0,27 проміле при допустимому значенні 0,2. Це підтверджується документом, який надав Різаненко.

Депутат передав ще одну довідку, зроблену наступного дня за "самозверненням". У ній зазначається, що станом на 19:50 29 травня цього року ознак сп'яніння не виявлено.

Депутат додав, що очікує на рішення суду і вважає появу інформації в мережі провокацією.

"Я прекрасно усвідомлюю, що будь-яка моя помилка буде використана ворогами проти мене", – підсумував він.

Раніше громадська організація "СТОП – Корупція" повідомила, що "28 травня о 22:48 народний депутат від БПП Павло Різаненко, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп'яніння, був затриманий Управлінням патрульної поліції у м. Києві".