Вибух на території дитсадка: київська поліція розповіла подробиці

Поліція з'ясувала, що на території дитячого садка у Києві вибухнув саморобний піротехнічний пристрій, який можна виготовити з підручних засобів.

Про це йдеться у повідомленні відділу комунікації поліції Києва.

«У результаті огляду попередньо встановлено: вибухнув саморобний піротехнічний пристрій, який можливо виготовити із підручних засобів, зокрема будівельного порошку тощо. У кульці були також металеві елементи», - повідомив начальник Деснянського управління поліції Олександр Косовський.

Слідчим відділом Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Київ розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні близько 9-ї години ранку до Деснянського управління поліції зателефонував охоронець дитячого садка на проспекті Володимира Маяковського. Чоловік повідомив: на території дошкільного закладу пролунав вибух.

Правоохоронці відразу виїхали на місце події. У ході перевірки встановлено, що о 8:50 мама вела у садок шестирічного хлопчика. Дорогою дитина побачила маленьку кульку на землі і взяла її в руки. Згодом, коли хлопчик кинув її об землю, пролунав вибух.

Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Залишилося лише пошкодження на асфальті.