Будівництві Театру на Подолі: експерти шукатимуть порушення закону

У Києві відбулося друге засідання робочої групи з питання Театру на Подолі, метою якої є знайти виважене та відповідальне рішення проблеми з будівлею театру та виробити процедури унеможливлення подібних конфліктів у майбутньому.

Про це під час засідання робочої групи щодо врегулювання ситуації довкола Театру на Подолі поінформував керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета робочої групи з питання Театру на Подолі - знайти виважене та відповідальне рішення проблеми з будівлею театру та виробити політику і процедури унеможливлення подібних конфліктів у майбутньому", - сказав Бондаренко.

За його словами, "один із принципів діяльності робочої групи - це те, що ми не намагаємось один одного переконати, ми намагаємося знайти спільні рішення. Робоча група не є судом останньої інстанції, вона не може встановлювати чи не встановлювати порушення, для цього нам потрібно провести ряд експертиз і досліджень, за результатами яких конкретні експерти встановлюватимуть конкретні факти", - сказав Бондаренко.

Читайте також: "Театр-укриття" на Подолі розсварив соцмережі

Він зазначив, що за результатами першого засідання робочої групи з питання Театру на Подолі, експерти дійшли висновку, що необхідно отримати інформацію про можливі порушення законодавства, зробити фахову експертизу та отримати всю історію будівництва: від 90-х до сьогодні, оскільки у різний час різні нормативні акти були чинні.

"Окрім цього, потрібно бачити і проектно-кошторисну документацію, аби розуміти деталі, та врешті-решт ми маємо надати фахові бачення щодо досліджень та експертиз", - сказав він.

Столична влада утворила робочу групу щодо врегулювання ситуації навколо будівлі Театру на Подолі, до складу якої увійшли 19 осіб.