На метро "Вокзальна" у пасажира знайшли п’ять бойових гранат

Фото

У Києві на станції метро «Вокзальна» працівники поліції виявили у 22-річного уродженця Хмельниччини п'ять гранат, дев'ять запалів, димову шашку, 100 патронів і два ножі, які він знайшов у поїзді, в якому нещодавно їхав.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

«Подія трапилася на території столичної підземки. Працівник управління поліції метрополітену, який ніс службу на станції метро «Вокзальна», помітив у вестибюлі підозрілого молодика та запросив до кімнати поліції. Під час особистого огляду слідчо-оперативна група виявила у його сумці димову шашку, сотню патронів калібру 7,62 мм, дві гранати Ф-1, три гранати РГД-5, 9 запалів та два ножі», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили особу зловмисника - це 22-річний уродженець Хмельниччини, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Слідству молодик повідомив, що знайшов боєприпаси у поїзді, в якому нещодавно їхав.

Слідчим відділом управління поліції метрополітену Головного управління Національної поліції у місті Києві розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Вилучені боєприпаси відправлені на експертне дослідження. Фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі.