СБУ має провести внутрішнє розслідування щодо обшуків у "Київавтодорі" - Кличко

Правоохоронні органи повинні надати логічне пояснення розбіжностей інформації в матеріалах, які з’явилися в  ЗМІ, та в протоколах про обшуки в комунальній корпорації "Київавтодор". 

Про це мер Києва Віталій Кличко сказав під час засідання Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Учора в засобах масової інформації з’явилася інформація про обшуки Служби безпеки України та Генпрокуратури на комунальному підприємстві "Київавтодор". Пролунали достатньо серйозні звинувачення в нібито розкраданні на сотні мільйонів гривень. Я переконаний, що правоохоронні органи мають дати логічне пояснення розбіжності інформації в матеріалах, які ми побачили в ЗМІ і в протоколах правоохоронців. Якщо є факти, докази винни, ми прикривати нікого не будемо. Буквально тиждень тому подібна ситуація відбувалася на підприємстві "Київпастранс", де теж були обшуки, теж оголошені мільйонні збитки, але по факту доказів не знайшли. Я переконаний, що Служби безпеки повинна провести внутрішнє розслідування по цим інцидентам", - сказав Кличко.

Зокрема, керівник "Київавтодору" Олександр Густєлєв наголосив, що вказана на офіційному сайті СБУ і розтиражована ЗМІ інформація про начебто викриття посадовців комунальної корпорації "Київавтодор" у розкраданні сотень мільйонів гривень взагалі не відповідає дійсності. 

 "Вчора 22 березня співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Службою безпеки України разом з Генеральною прокуратурою було проведено слідчі дії як в будівлі корпорації "Київавтодор" так і в особистих домівках, моєї та співробітників підприємства "Київавтодор". Хочу наголосити, що вказана на офіційному сайті Служби безпеки України, розтиражована ЗМІ інформація у супроводі яскравих фото, з купою готівки та величезною кількістю печаток та штампів невідомих компаній взагалі не відповідає дійсності", - сказав Густєлєв.

 Він також зачитав висновки з протоколів обшуку приміщень і будівлі “Київавтодору”. "Надано, а також у ході проведення обшуку виявлено тендерну документацію, договори, платіжні відомості, акти виконаних робіт. Вищевказаних речей та документів і не могло бути, враховуючи, що всі тендерні закупівлі здійснюються “Київавтодором” в системі Prozorro абсолютно відкрито та згідно з законом України", - додав Густєлєв. 

За його словами, всі співробітники "Київавтодору" абсолютно відкриті до співпраці з будь-якими силовими відомствами і структурами. "Дуже сподіваюсь, що найближчим часом силовими відомствами, що проводять слідчі дії, буде офіційно спростовано вчорашні безпідставні звинувачення і визнано, що оприлюднені фото взагалі немають жодного стосунку до корпорації "Київавтодор", її керівництва і співробітників. А також після закінчення відповідної перевірки буде офіційно підтверджено про відсутність звинувачень на адресу "Київавтодору"", - наголосив Густєлєв. 

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили посадовців комунальної корпорації "Київавтодор" на розкраданні сотень мільйонів гривень. Пізніше з'явилося спростування цієї інформації КК "Київавтодор".