Київські депутати збільшили матеріальну допомогу учасникам АТО

Київська міська рада внесла зміни до цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2016-2018 роки.

Відповідне рішення підтримали 81 депутат Київради, повідомляє її прес-служба.

"Ми збільшуємо суму допомоги з 2,5 тис. гривень до 5 тисяч. Загалом у Києві 21 300 осіб, які потребують такої допомоги. Разом із тим, ми підвищуємо розмір матеріальної допомоги членам сімей загиблих учасників АТО та учасників Революції Гідності. Пропонуємо суму в 25 тисяч гривень. А це вдесятеро більше, ніж задекларовано сьогодні", - зазначив директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов.

Відповідно до рішення, удвічі збільшується розмір матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції.

У рамках коригування Програми, збільшується до 50 тисяч гривень розмір надання матеріальної допомоги на часткову компенсацію членам сімей загиблих учасників АТО на виготовлення та встановлення надгробків. Видатки на зазначені цілі у 2017 році не планувалися.

Також збільшуються виплати на оздоровлення дітей киян-учасників АТО та дітей, хворих на церебральний параліч.

Окремим пунктом передбачено надання щомісячної адресної матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих киян-учасників бойових дій на території Афганістану.

"Загалом збільшується обсяг коштів на виконання програми «Турбота. Назустріч киянам» у 2017 році до 1,4 млрд гривень. Це на 20% більше у порівнянні з 2016-м і практично удвічі більше, ніж було заплановано на цей рік під час затвердження Програми у березні 2016 року", – підкреслив голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков.

У рішенні також передбачені додаткові суми на збільшення одноразової допомоги малозабезпеченим верствам населення, збільшення закупівлі засобів гігієни, на закупівлю дитячих ортезів на стопу, встановлення окремим категоріям населення лічильників водопостачання.