Тролей над Дніпром демонтували через відсутність документів - КМДА

Тролей, який з'єднував Арку дружби народів і Труханів острів, демонтували через відсутність документів.

Про це заявив у понеділок керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, повідомляє прес-служба КМДА.

"4 березня цього року Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією спільно з балансоутримувачем території демонтовано тролей, який з'єднував Арку дружби народів і Труханів острів. Конструкція була встановлена ще влітку 2012 року та із жовтня 2016 року функціонувала без дозвільних документів", - сказав Бондаренко. 

Він повідомив, що тролей - це сезонний об'єкт, який може функціонувати з травня до жовтня. Функціонування конструкції в Києві протягом усього року не має під собою підгрунтя. Для отримання дозволу на поновлення тролею, інвестору слід оформити усі документи, у встановленому порядку ввести його в експлуатацію та експлуатувати цей об'єкт за правилами.

"Будь-який подібний об’єкт – це об’єкт підвищеної небезпеки. Відсутність документів у цьому випадку – пряма загроза життю і здоров’ю мешканців та гостей столиці. Коли ми говоримо про безпеку людей – жодних компромісів бути не може, місто буде діяти рішуче", – підкреслив Бондаренко.

Він зазначив, що представники державних установ неодноразово видавали приписи щодо призупинення роботи тролею, про демонтаж, просили надати дозвільні документи, але нічого не було виконано. Більше того, у ЗМІ представник власника підтвердив, що щороку компанія отримувала приписи на демонтаж, але вирішили добровільно цього не робити.