У Києві вшанували пам'ять Олени Теліги та загиблих у Бабиному Яру ОУНівців

Біля пам'ятного хреста у Бабиному Яру відбулась акція з ушанування пам'яті розстріляних тут 1942 року гітлерівцями членів Організації українських націоналістів (ОУН), серед яких була і поетеса Олена Теліга.

Участь у ній узяли представники українських церков та громадських організацій, Київської міської організації ОУН, Жіночого товариства імені Ольги Бесараб і Олени Теліги, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні третій день, коли ми згадуємо про Героїв Небесної сотні. І сімдесят п'ять років тому розпочалися в Києві масові арешти і розстріли членів ОУН. В результаті цих розстрілів загинула Олена Теліга. Тому сьогодні ми вшановуємо пам'ять Олени Теліги та її соратників", - сказав голова ОУН Богдан Червак.

Він нагадав, що у Києві цієї суботи буде відкрито пам'ятник Олені Телізі за участю представників уряду, міської влади, Інституту національної пам'яті.

Присутні на меморіальному заході взяли участь у панахиді за загиблими Героями Небесної сотні та розстріляними ОУНівцями. Відбулась акція покладання квітів.

Як відомо, 21 лютого прийнято вважати днем пам'яті української письменниці Олени Теліги.