Суд заарештував один із київських "Караванів"

Голосіївський районний суд міста Києва заарештував нерухоме майно торгово-розважального центру "Караван".

Це випливає з ухвали суду про арешт майна, що оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

"Накласти арешт на нежилий будинок - торговельно-розважальний комплекс (літ. А). загальною площею 46 780, 5 кв.м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 12, а також торговельно-офісну будівлі (літ. А1), загальною площею 10 540,80 кв. м., що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 12, які на праві власності належать Приватному акціонерному товариству «Лекс холдинг»" («Лекс холдинг» - власник торгово-розважального центру "Караван" за адресою вулиця Лугова, 12, - ред.)" , - йдеться в резулятивній частині ухвали.

Як випливає з постановної частини ухвали, арешт майна є тимчасовим і має на меті запобігти його приховуванню, пошкодженню, псуванню, знищенню, перетворенню чи відчуженню.

Арешт було здійснено на клопотання слідчого в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, що було відкрито 10 лютого 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України ("Шахрайство").

Досудовим розслідуванням установлено, що у липні 2013 року невстановлені службові особи ПрАТ «Лекс холдинг» шляхом обману та зловживання довірою, не маючи на меті виконати взяті на себе зобов'язання, на підставі кредитного договору отримали у ПАТ «ВТБ Банк» кредитні кошти, якими надалі заволоділи. Після чого розпочали процедуру банкрутства підприємства з метою вивести із забезпечення заставне та іпотечне майно, чим завдали фінансовій установі майнової шкоди на загальну суму понад 73,8 млн доларів США.