Київрада прийняла до розгляду петицію щодо "котячих прав"

Київська міська рада прийняла до розгляду петицію щодо визнання котів частиною екосистеми Києва.

Про це повідомляється у понеділок на сайті Київради.

"Електронна петиція "Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва, дозволити їм вільно жити в підвалах, горищах та інших місцях постійного перебування та знищувати гризунів" набрала необхідну, згідно з рішенням Київської міської ради "Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій", кількість голосів та прийнята до розгляду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, петиція набрала 10 117 голосів за мінімально необхідних 10 000.

Київський міський голова Віталій Кличко уже доручив постійним комісіям Київради з питань екологічної політики та з питань житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу, а також виконавчому органу Київради (КМДА) розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Автор звернення Вікторія Кирилюк зазначає, що в столиці спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель. "З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства", - наголошує автор ініціативи. За словами Кирилюк, також слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природної дератизації - знищення гризунів.

Із повним текстом петиції можна ознайомитися тут.

Фото Фото http://www.mesto-pod-solncem.org