Київенерго порахувало вартість опалення в будинках без лічильників

Вартість опалення для клієнтів Київенерго у будинках без лічильників становитиме близько 23 грн за м кв. площі квартири.

Про це повідомив комерційний директор Київенерго Євген Бушма, коментар якого є у розпорядженні Укрінформу.

Зазначається, що порівняно з алгоритмом розрахунку вартості опалення за методикою КМУ, доведеної до теплопостачальних компаній урядовою постановою №1037, ефект економії опалювальної площі становить близько 12 грн/м кв.

Крім того, у платіжках мешканців столичних багатоповерхівок без теплолічильників буде відображено перерахунок вартості опалення у жовтні. Сума перерахунку індивідуальна для кожного будинку й залежить від кількості діб надання послуги у жовтні.

Як повідомлялося, підключення житлового фонду столиці цього року почалося 12 жовтня й тривало 10 діб. Будинки під управлінням ОСББ і ЖСК приєднувались до системи централізованого опалення за заявками. Саме тому кількість днів наявності опалення у столичних будинках відрізняється.

В Київенерго також повідомили, що платіжки за опалення цього місяця почнуть надходити киянам після 15 грудня. Оплатити рахунок можна буде до кінця календарного місяця.