Школи Києва самостійно прийматимуть рішення про карантин

Київські навчальні заклади самостійно прийматимуть рішення про введення профілактичного карантину через високу захворюваність учнів на грип і ГРВІ.

Про це заявила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

"Сьогодні ми активно співпрацюємо з департаментами освіти та охорони здоров’я КМДА, а також отримуємо оперативну інформацію з районів. Як свідчать показники, загалом епідемічний поріг для закладів освіти ще не перейдено. Наразі у Києві відсутність дітей у навчальних закладах через хворобу становить 18%, однак це як кажуть "середня температура у палаті". Найбільша кількість відсутніх спостерігається у Шевченківському та Деснянському районах, а найменша – в Оболонському та Подільському. Враховуючи нинішню нерівномірність захворювання, ми прийняли рішення дозволити розпочати локальне призупинення навчального процесу", – повідомила Старостенко в ефірі ТК "Київ".

Так, було дано можливість кожному закладу освіти самостійно приймати рішення щодо призупинення навчально-виховного процесу за відсутності 20% дітей від загальної кількості учнів з причини захворювання на грип та інші респіраторні захворювання, як на рівні школи так і класу, а також нести відповідальність за прийняті рішення. Дитячі садки закриватися не будуть.

"Підкреслю, що наразі важливо проводити елементарні санітарно-протиепідемічні заходи, як то забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, провітрювання, знезараження повітря з допомогою бактерицидних ламп, а також забезпечити умови для ізоляції дітей в разі виявлення ознак інфекційної хвороби тощо. І що не менш важливо – обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів у закритих приміщеннях", – зазначила Старостенко.