Затриманих в акціях у Києві немає - поліція

В результаті акцій в центрі Києва, приуроченим до річниці Революції Гідності, поліція нікого не затримувала.

Про це у понеділок кореспонденту Укрінформу розповів керівник Головного управління Нацполиции в місті Києві Андрій Крищенко.

"Все пройшло як ви самі бачили, але нікого не затримали. Загалом постраждали троє людей, однак найбільше - дівчинка 1995 року народження. Вона необережно вилізла на парапет біля Ощадбанку Росії (підземного пішохідного переходу біля станції метро пл. Льва Толстого - ред.) і впала вниз. Вона отримала важкі пошкодження", - сказав він.

За словами Крищенка, за фактом нападу на будівлі на площі Льва Толстого поліція проводить слідчі дії, слідчий безпосередньо оглядає місце події, після чого кваліфікація правопорушення буде узгоджуватися з процесуальным керівником.

"Думаю, що буде 296 "хуліганство" та умисне знищення майна", - сказав він.

Крищенко зауважив, що коли слідчі встановлять осіб причетних до нападів і зберуть всі докази, буде встановлена роль, ступінь провини і форма співучасті кожного з тих, хто брав участь у погромах.

Він також повідомив, що громадський порядок на Майдані в понеділок забезпечували близько 6 тисяч правоохоронців Нацполіції та Нацгвардії.

У той же час, керівник столичної поліції вважає, що правоохоронці відпрацювали добре на заходах, приурочених річниці Революції Гідності.