У Вінниці вперше успішно провели операцію з кохлеарної імплантації

Фото

У Вінниці медики Високоспеціалізованого клінічного Центру отоларингології ВОКЛ ім. М.І. Пирогова вперше успішно провели операцію з кохлеарної імплантації пацієнтові з порушеннями слуху.

Про це у Фейсбуці повідомляє Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М. І. Пирогова, передає Укрінформ.

«Спеціалісти Високоспеціалізованого клінічного Центру отоларингології ВОКЛ ім. М.І. Пирогова вперше у Вінницькому регіоні успішно виконали операцію кохлеарної імплантації пацієнту з діагнозом нейросенсорної приглухуватості 2-3 ст. з обох сторін унаслідок акубаротравми та пошкодження слухового аналізатора», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, при зниженні слуху такого ступеню людина не розрізняє середні і тихі звуки, звуки спотворюються, виникають проблеми з розрізненням мови, це викликає значний дискомфорт для людини в побутовому житті, порушення соціальної взаємодії, значні психологічні проблеми. В даному випадку використання слухових апаратів неефективне.

Читайте також: Львівські хірурги прооперували жінку, яка 30 років жила з рідкісним синдромом

Єдиний спосіб наповнити звуками життя людей із великою втратою слуху та глухотою – кохлеарна імплантація. Це оперативне втручання із використанням технічних засобів - кохлеарного імпланта для протезування недіючого рецептора слухового аналізатора. Він дозволяє відновити у людини фізично відсутній слух.

Кохлеарні імпланти призначені для довічного використання.

Як повідомлялось, нещодавно у Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М. І. Пирогова провели операцію з пересадки нирок від посмертного донора.